]]>
DIJOUS, 12 DE MAIG, 2016
imprimir
Actes d'inhumació de les víctimes de la Guerra Civil a Sant Pau d'Ordal


El proper dissabte 21 de maig de 2016, a les 12 del migdia al cementiri municipal de Sant Pau d’Ordal, tindrà lloc l’acte institucional d’inhumació de restes de les víctimes als combats de la Guerra Civil del gener de 1939. L’acte serà presidit per l’Hble. Conseller d’Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència,  Raül Romeva i la Directora de Relacions Institucionals de la Generalitat de Catalunya,  Carme Garcia.

En relació amb aquest assumpte, cal afegir que l'Ajuntament d'Olesa de Bonesvalls ha facilitat el contacte entre la universitat Politècnica de Catalunya, encarregada de portar a terme el projecte Memorial L’Última Defensa, amb el propietari del terreny  situat al terme municipal d’Olesa de Bonesvalls, on van tenir lloc els fets, per aconseguir el permís pertinent on ubicar el projecte paisatgístic en honor a les víctimes de la Guerra Civil.

L’última defensa de Barcelona es refereix als fets esdevinguts a Subirats els dies 22 i 23 de gener de 1939. Seguint les línies defensives dissenyades pel general Vicente Rojo, els soldats republicans van construir una sèrie de fortificacions a banda i banda de la carretera N-340 des de Pago fins al coll de l’Ordal. L’objectiu d’aquestes defenses era impedir l’avanç de l’exèrcit franquista, el qual es trobava cada cop més a prop de Barcelona. Malgrat la resistència republicana, l’exèrcit rebel va efectuar una maniobra d’encerclament sobre aquestes defenses que li va permetre superar-les i seguir amb el seu avanç.

Des del 2014 s'han realitzat diversos treballs arqueològics a la Serra de Riés, entre Subirats i Olesa de Bonesvalls, on s'han identificat restes humanes, així com material divers relacionat amb el conflicte. 

 

Darrera actualització: 12/05/2016 14:44
IMATGES
AMPLIAR IMATGE
Serra Riés-Guerra Civil
Serra Riés-Guerra Civil