]]>
DIUMENGE, 15 DE NOVEMBRE, 2015
imprimir
El ple aprova les ordenances i preus públics del 2016


El ple de l’Ajuntament d’Olesa de Bonesvalls va aprovar aquest dijous 12 de novembre les ordenances fiscals i preus públics per a l’exercici 2016. La proposta del govern PSC (3) i ERC(2) no va comptar amb el recolzament dels grups de l’oposició GOOB (2) i CiU (2),  que van votar-hi en contra.

Les ordenances es mantindran en relació als anys anteriors. El regidor d'Hisenda Jordi Ramos va avançar que un dels impostos més importants, com és el de l’IBI (Impost de Béns Immobles) ajustarà el tipus de gravamen per tal que pràcticament no suposi cap augment per als veïns i veïnes del municipi i va apuntar les bonificacions del 30% per a famílies nombroses i per a aquells habitatges que comptin amb algun sistema d’aprofitament de l’energia solar. En aquesta aposta per les energies renovables, també es bonificarà amb un 95% l’impost sobre construccions, instal·lacions i obres (ICIO). 

Va assenyalar que les úniques taxes que es revisen seran les de l’escola esportiva, que s’incrementa en 10 euros , situant-se en els 70 euros anuals, després que no s’hagués modificat als darrers anys i recordant que aquesta temporada ha augmentat l’oferta d’activitats del servei. També augmenta un 3% la taxa de l’escola bressol municipal. El govern va defensar el seu compromís absolut per aquest servei tot i que va recordar el desequilibri pressupostari que arrossega des de fa anys. 

Des de l’oposició el GOOB-FIC va qüestionar la bonificació en l’IBI per la certa imprecisió en el tipus d’instal·lacions de sistemes d’aprofitament de l’energia solar que podran acollir-se, i va criticar el desordre en el calendari de reunions entre els grups municipals per tal de tractar la proposta d’ordenances. El seu portaveu, Jaume Cuscó, va traslladar també el seu desacord per l’augment de la taxa de l’escola bressol i també va reclamar quina seria la taxa pel servei de recollida de la brossa, al marge que la Mancomunitat no hagi aprovat definitivament el preus per l’any vinent. 

Des de CiU, Valentina Martínez va justificar la seva oposició a la proposta ja que el seu grup apostava per una rebaixa del 10% dels impostos, tal i com va detallar en el seu programa electoral. La portaveu convergent va lamentar l’alta pressió fiscal del municipi i va trobar en falta accent polític i l’aposta per l’activitat econòmica en la revisió de les ordenances, tot i que va agrair l’esforç del govern per facilitar informació i documentació a l’oposició. 

En primer terme el plenari va aprovar per unanimitat l’adjudicació a l’empresa Ambientalia world la licitació del projecte bàsic i execució dels talussos i la nova vorera al camí d’Olesa de Bonesvalls a Vallirana.

VIDEO PLE MUNICIPAL 12 NOVEMBRE 2015 . Trobaràs la resta de vídeos al canal de l'Ajuntament a Youtube www.youtube.com/olesadebonesvallsaj

 

Darrera actualització: 15/11/2015 19:52