]]>
DIJOUS, 30 DE MAR?, 2017
imprimir
Els agents rurals a l'escola d'Olesa


Aquesta setmana un membre del Cos d’agents rurals de Catalunya es va desplaçar a la Escola Pont de l’Arcada per fer una xerrada amb els alumnes del cicle inicial.

L’objectiu de la xerrada era explicar als infants la importància dels ocells en el control de plagues als boscos. Concretament els ocells insectívors esdevenen un dels principals controladors de processionària del pi, als boscos Mediterranis.

La regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Olesa de Bonesvalls ha establer una col·laboració amb els Agents Rurals, per a fer educació al municipi mitjançant la escola. Aquesta és la primera actuació d’altres que s’aniran repetint en els propers mesos i cursos. La escola Pont de l’Arcada sempre ha aprofitat l’entorn natural en el que vivim per tal de elaborar el seu projecte educatiu i amb aquesta nova col·laboració s’amplien les activitats al exterior.

Durant la xerrada l’agent rural va mostrar als alumnes diferents tipus d’animals que viuen als nostres boscos, fent incidència en els ocells. Posteriorment ha ensenyat diferents tipus de nius que fan les aus i com podem ajudar als animals a fer nius, amb la instal·lació de caixes nius. Ha aprofitat per recordar la importància de cuidar el Medi Ambient i de trucar al 112 davant qualsevol incidència amb animals.

La activitat ha acabat amb la instal·lació de quatre d’aquestes caixes nius al Parc de Can Xacó. La brigada municipal continuarà instal·lant caixes nius a altres indrets del municipi per afavorir la presència d’ocells predadors de processionàries, dintre del marc d’actuacions envers aquesta plaga.

Finalment els rurals han deixat en llibertat quatre perdius que provenien del Centre de Fauna de Torreferrussa.
 

Darrera actualització: 31/03/2017 14:25