]]>
DIMARTS, 28 DE ABRIL, 2015
imprimir
Olesa participa a la 3a Trobada de pedra seca a Subirats


Aquest primer cap de setmana de maig, una quinzena de famílies de diferents nuclis de Subirats (El Pago, Can Rossell, Ordal i Sant Pau) acullen a casa seva unes quaranta persones de la Catalunya Nord per viure un intercanvi cultural organitzat pel Centre d’Estudis de Subirats (CESUB), juntament amb les entitats nordcatalanes del Casal del Conflent i els Amics de Catllà. El divendres, la delegació visitant viurà l’Aplec del Castell de Subirats, i ballarà sardanes amb la Cobla Baix Llobregat. Dinarà amb el veïnat dels Casots i farà una passejada sorpresa a la tarda. Dissabte al matí, s’ha organitzat una passejada de pedra seca i botánica, que començarà a les 10 a la parada del bus d’Ordal, i és oberta a tothom. Al migdia assistiran a l'entrega de Premis Castell de Subirats, de l'ajuntament, i veuran ballar les colles geganteres del municipi.

A les 6 de la tarda, l’Ateneu Ordalenc acull la 1ª Fira de Pedra Seca de Subirats, amb presentació de comunicacions sobre el patrimoni de pedra seca, amb participació de 5 entitats amb les quals el Centre d’Estudis de Subirats hi té relació, de Cadaqués, Begues, Olesa de Bonesvalls, Vallirana i del Conflent. Es tractarà aquest patrimoni des de la vessant social, artística, literària, solidària i histórica, i amb elements musicals i festius per amenitzar l’acte. A 2/4 de 10 del vespre, tindrà lloc una petada conjunta de l’Escurcerot i els Diables d’Ordal, amb la recentment creada colla dels Nyerros del Conflent. El diumenge, el programa inclou visites c

ulturals al nucli del Pago, on es farà el dinar de cloenda de la delegació nordcatalana. Aquest agermanament cultural entre entitats de les dues bandes dels Pirineus, va començar a Subirats el 2013, es va fer al Conflent l’any passat, i compta amb el suport de l’Ajuntament de Subirats i de nombroses empreses, entitats i famílies acollidores, implicades en aquesta singular i enriquidora experiència humana. Per qualsevol informació es pot contactar amb Rosa Vendrell al 650 473 639, de la Secció de Pedra Seca del CESUB.

Darrera actualització: 28/04/2015 14:20