]]>
DISSABTE, 05 DE NOVEMBRE, 2016
imprimir
Revisió continguda dels impostos i taxes per al 2017


 

L’Ajuntament d’Olesa de Bonesvalls va aprovar en el passat ple municipal la proposta d’ordenances fiscals, taxes i preus públics per al 2017, amb el suport dels dos grups del govern PSC i ERC (2+2), l’abstenció de la portaveu de CDC i els dos vots en contra del GOOB-FIC. Des del govern es va subratllar la ferma voluntat de mantenir la línia impositiva i alleugerir el màxim possible l’esforç sobre les butxaques dels veïns i veïnes del municipi. El regidor d’Hisenda, Jordi Ramos,  va recordar que en els darrers quatre anys la pressió fiscal s’ha reduït, situant-se al 2015 en el 5,9%, gairebé vuit dècimes menys que al 2013. Aquest índex es millorarà encara més al 2016, situant-se a la mitjana de municipis d’entre 1.000 i 2.000 habitants de la comarca de l’Alt Penedès.

Per l’any vinent es congelen tots els impostos municipals i, a més, l’impost sobre béns immobles (IBI) es rebaixarà un 1,88% en relació al 2016, seguint una tendència a la baixa que l’Ajuntament ha aplicat des del 2011. Aquesta reducció es traduirà en una minva de la recaptació de l’Ajuntament i, en conseqüència, dels ingressos pressupostaris que es calcula rondarà els 14.600 euros.

També les taxes es mantindran en la línia de l’actual exercici, i només experimentarà un increment del 5% la taxa de l’Escola bressol municipal Marrec. Amb aquest augment l’Ajuntament pretén esmorteir el dèficit en les balances d’aquest servei, que s’ha vist agreujat als darrers anys per la reducció de la subvenció per alumne que feia la Generalitat de Catalunya i que ara ha assumit la Diputació de Barcelona, així com per la davallada en les inscripcions per al present curs 2016-17.

 

 

IBI

En relació a l’IBI, Jordi Ramos va expressar el seu compromís d’aplicar encara una rebaixa superior i va anunciar que s’està a l’espera de la presentació dels pressupostos generals de l’Estat abans de l’1 de març per tal de modificar a la baixa el valor cadastral. També va avançar que al 2018, si la llei ho permet, es sol.licitarà de nou una revisió del coeficient reductor.

 

Precisament aquest proper dimarts 8 de novembre, a les 19:30 hores, tindrà lloc una assemblea informativa al local social de Can Tothom al carrer Pins de Ca N'Olivella en relació a l'impost de béns immobles (IBI). La sessió comptarà amb la participació del regidor d’Hisenda de l'Ajuntament d'Olesa de Bonesvalls. Hi haurà precs i preguntes per part dels assistents, moderats per un membre de l'Associació de Veïns del Pla del Pèlag

Darrera actualització: 05/11/2016 15:07
IMATGES
AMPLIAR IMATGE
Ple municipal
Ple municipal